Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سخنگوي ستاد مبارزه با مواد مخدر از كشف 395 هزار و 184 كيلوگرم مواد مخدر در 6 ماهه نخست امسال در كشور خبر داد و گفت: اين ميزان در مقايسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته به طور ميانگين 11 درصد رشد داشته است.

وي با بيان اينکه کشفيات موادمخدر توسط وزارت اطلاعات بيشترين رشد را بين ساير دستگاه‌هاي کاشف داشته است افزود: کشفيات وزارت اطلاعات در اين حوزه در مقايسه با سال گذشته بيش از 80 درصد رشد داشته است و کشفيات مواد مخدر توسط نيروي انتظامي نيز رشد 9 درصدي را نشان مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سخنگوي ستاد بيان داشت: همچنين در اين مدت مقادير قابل توجهي قرص، آمپول و داروهاي با مصرف چند گانه که در مواردي مصارف سوء نيز دارند، کشف شد و اين کشفيات به نسبت 6 ماه نخست سال گذشته حدود 340 درصد رشد داشته و اين در حالي است که کشف مواد پيش‌ساز نيز رشدي 235 درصدي را نشان مي‌دهد.

افشار گفت: آمار عمليات‌هاي انجام گرفته در حوزه مقابله با مواد مخدر طي 6 ماه ابتدايي سال جاري 25 درصد کاهش داشته و اين کاهش عمليات در مقابل افزايش کشفيات نشان از هدفمند شدن مبارزه با قاچاق مواد مخدر و ضربه زدن به باندهاي اصلي قاچاق است، همچنين علاوه بر کاهش عمليات، تعداد باندهاي متلاشي شده قاچاق مواد مخدر نيز کاهش 15 درصدي داشته است و اين نشان مي‌دهد باندهاي بزرگ قاچاق، زير ضربه نيروهاي مقابله‌اي قرار گرفته‌اند.

وي در ادامه اين نشست از کاهش 15 درصدي کارگاه‌هاي توليد شيشه و هروئين در کشور و همچنين کاهش 20 درصدي شهداي مبارزه با موادمخدر خبر داد و گفت: علي‌رغم کاهش اين آمار، شاهد افزايش تعداد کشفيات اسلحه و مهمات از باندهاي قاچاق مواد مخدر به ميزان 18 درصد هستيم که اين افزايش نشان دهنده ارتباط اساسي قاچاق موادمخدر با تروريسم و قاچاق اسلحه است.

اين مقام مسئول در ستاد گفت: در شش ماهه اول سال جاري نيز 12 هزار و 343 نفر معتاد متجاهر خياباني ساماندهي شدند، همچنين 7 هزار و 984 نفر در مراکز اقامتي ماده 15 و 16 پذيرش شدند، اين در حالي است که 577 نفر از افراد دستگير شده هم تبعه خارجي بوده‌اند. 3 هزار و 900 نفر از اين معتادان متجاهر نيز بعد از بررسي‌هاي لازم مشخص شد که معتاد متجاهر نبوده و داراي معضلات ديگري نظير بيماري‌هاي مزمن رواني، کودکان کار، زنان کار و... هستند.

افشار افزود: مصاديقي از ارتباط باندهاي بين‌المللي مواد مخدر با گروه‌هاي تروريستي وجود دارد، به طوري که در سه ماهه نخست امسال در شهرستان سرابان در شرق کشور، وزارت اطلاعات موفق شد يکي از اين باندها را شناسايي و منهدم کند که در همين عمليات بيش از 300 کيلو ترياک کشف و تعداد زيادي سلاح‌هاي سبک و نيمه‌سنگين از آنها کشف شد، جالب توجه آن است که تمامي اين سلاح‌ها آکبند بودند، به همين دليل گزارشي در اين خصوص تهيه و به مبادي بين‌المللي منعکس شد تا اطلاعاتي از اين باندهاي مواد مخدر با گروه‌هاي تروريستي ارائه شود.

سخنگوي ستاد ادامه داد: در سه ماهه اول سال 96 و چهار ماهه اول همين ايام، آمار معتادين فوت‌شده سوءمصرف مواد مخدر رشد قابل توجهي نداشته است، ضمن اينکه ميزان مرگ و مير معتادين نسبت به سال قبل تغيير قابل ملاحظه‌اي ندارد، اين در حالي است که آمار سال 95 نسبت به سال 94 حکايت از رشد 9 درصدي در اين بخش است.

افشار افزود: در پنج ماهه اول سال 95 نسبت به سال 94، 37 درصد رشد در مداخلات پيشگيرانه داشته‌ که اين روند قطعا در سال 96 بيشتر خواهد شد.

سخنگوي ستاد گفت: در 15 استان کشور پيوست جامعه کارگر و توليد در حال اجراست و آيين‌نامه برخورد با کارگر معتاد هم به تأييد دستگاه‌هاي ذيربط رسيده و به زودي براي اجرا ابلاغ خواهد شد که در آن فرصت‌ها و تسهيلاتي براي درمان و ممانعت از اخراج کارگر معتاد درنظر گرفته شده است.

افشار خاطرنشان کرد: حدود 180 هزار نفر از اعضاي خانواده در برنامه‌هاي آموزشي پيشگيري از اعتياد در شش ماهه سال جاري شرکت کرده‌اند، ضمن اينکه در پنج ماهه اول امسال هم کارگاه‌هاي آموزشي بي‌شماري برگزار شده به طوري که 32 هزار نفر نيروي متخصص برخورد با آسيب‌هاي اجتماعي در اين ايام آموزش ديده‌اند.

وي با بيان اينکه دو سال است که هفته‌اي به عنوان پيشگيري از اعتباد در مدارس تعيين شده که آموزش و پرورش از اين هفته استقبال کرده است، گفت:‌ در 22 آبان اين برنامه به مدت يک هفته و هر روز با يك شعار اجرايي خواهد شد.

سخنگوي ستاد گفت: در شش ماهه اول سال جاري 6 هزار و 300 روحاني تحت پوشش برنامه ويژه آموزشي قرار گرفته‌اند که در بين آنها تعداد زيادي مداح هم بوده است، همچنين 3 هزار و 200 نفر هم از طريق فضاي مجازي آموزش‌هاي لازم را کسب کرده‌اند.

افشار افزود: 160 نفر از پرسنل حراست‌ها و مديران دانشگاه‌ فرهنگيان ودانشگاه آزاد، آموزش‌هاي پيشگيري از اعتياد را ديده‌اند، ضمن اينکه يک دوره آموزش ويدئوکنفرانس هم ويژه حراست‌هاي کشور هم برگزار شده است.

وي با بيان اينکه 122 دانشگاه در کشور اعم از دولتي و خصوصي توانسته‌اند کانون‌هاي پيشگيري از مواد مخدر را در مراکز خود تأسيس کنند، افزود: وزارت علوم قول داده تا پايان سال جاري در تمامي اين دانشگاه‌ها، اين کانون‌هاي پيشگيري از مواد مخدر را راه‌اندازي کند.

اين مقام مسئول در ستاد گفت: با سازمان نظام وظيفه عمومي و نظام روانشناسي، کارويژه خوبي تعريف و تفاهم‌نامه جداگانه‌اي با آنها منعقد شده است تا در جامعه سربازان و همچنين فضاي کنوني کشور، کارشناسان و مشاوران عضو سازمان نظام روانشناسي ورود کرده و با توجه به تجارب گرانبهاي خود به جامعه مشاوره دهند.

افشار خاطرنشان کرد: تعداد مراکز DIC به 241 مرکز در کل کشور رسيده است، همچنين 331 تيم سيار هم براي دسترسي به معتادان خياباني در کشور داريم، ضمن اينکه تعدادي از اين تيم‌ها هم به متادون و اقلام ويژه آزمايش HIV و ارائه غذا و پانسمان زخم مجهز شده‌اند.

وي با بيان اينکه 77 مرکز سرپناه شبانه (شلتر) براي تأمين محل معتادين در کشور فعال هستند که در اين زمينه رشد بسيار خوبي داشته‌ايم، اظهار داشت: در پنج ماهه سال جاري در زمينه اشتغال معتادين بهبوديافته، اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است به طوري که 4 هزار فرصت شغلي براي معتادين ايجاد شده که 700 شغل توسط اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده و بقيه شغل‌ها توسط خيرين و مراکز مردمي ايجاد شده است.

افشار با بيان اينکه در سال 95 بيمه درمان معتادين 33 ميليارد تومان بوده که اين رقم در سال 96 به 79 ميليارد تومان رسيده است، گفت: قرار نيست بيمه درمان اعتباد در کشور رايگان شود، بلکه گروه هايي که آسيب‌پذيري بيشتري داشته‌اند را تحت پوشش بيمه درمان معتادان قرار خواهيم داد.

وي تصريح کرد: 18 مرکز ماده 16 به صورت مستقيم در اختيار سازمان بهزيستي قرار گرفته که تمامي اين اقدامات، ماحصل تلاش دو ساله ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است.

سخنگوي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: 77 مرکز شلتر در کل کشور داريم که تا پايان سال 96 بايد 8 مرکز شلتر زنانه در کشور راه‌اندازي شود، اما تاکنون فقط 3 مرکز شلتر زنانه راه‌اندازي شده است، ضمن اينکه دو مرکز ويژه زنان باردار معتاد در کشور هم در حال حاضر داريم.

افشار در خصوص جلسه آينده بررسي آسيب‌هاي اجتماعي در حضور مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي)، گفت: تاکنون چهار جلسه بررسي آسيب‌هاي اجتماعي در محضر رهبر انقلاب برگزار شده، هر چند که قرار بود جلسه پنجم در ارديبهشت ماه سال جاري برگزار شود، اما به دليل تلاقي با انتخابات رياست‌جمهوري و شوراهاي شهر و روستا، اين زمان لغو و به آينده موکول شد.

وي افزود: اين جلسه قرار است 11 آبان برگزار شود، به همين دليل گزارش مقدماتي اقدامات دستگاه‌ها به دفتر مقام معظم رهبري در روز پنج‌شنبه (دو روز آينده) تقديم و کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر و آسيب‌هاي اجتماعي در اين جلسه حضور خواهند داشت .

افشار تصريح کرد: تا رسيدن به مدينه فاضله و کاهش آسيب‌هاي اجتماعي و رفع آنها در جامعه فاصله داريم و کاهش 25 درصدي اعتياد در جامعه با توجه به رشد جهاني آن سخت است، اما اميدواريم اجرايي شود.

سخنگوي ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين در پاسخ به سؤالي در مورد گزارش شش ماهه ابتدايي سال جاري از اجراي طرح کرامت در دو شهرستان ملاير و فلاورجان گفت: 63 مصوبه در اين دو شهرستان در حوزه‌هاي مختلف درمان، پيشگيري و عرضه در طرح کرامت تصويب شده است که همگي آنها به جز 5 مصوبه اجرايي شده است.

افشار در پاسخ به سؤالي در خصوص عودت معتاديني که HIV دارند و بازگشت آنها به جامعه، گفت: براساس دستورالعمل ساماندهي معتادان متجاهر، کساني که عوارض جدي سلامت غير از اعتياد دارند، اهميت کنترل آن آسيب مهم‌تر از اعتياد است، ضمن اينکه معتادان داراي HIV و زخم‌بازها بايد به مراکز وابسته به وزارت بهداشت ارجاع شده و پس از آن براي انجام مشاوره به مراکز علوم پزشکي دانشگاه‌ها فرستاده شوند.

ارسال بذرهاي مواد مخدري در پاکت از طريق پست
وي درباره کشت شاهدانه يا حشيش در گلخانه‌هاي منازل گفت: محتمل است که نوعي از شاهدانه يا حشيش در گلخانه‌هاي منازل کشت شود، ولي در کشتزارها و مزارع اين کار صورت نمي‌گيرد، ضمن اينکه سهم کشفيات حشيش و ماري‌جوانا در مبادي ورودي به کشور کم نبوده و نسبت به سال قبل افزايش داشته‌ايم هر چند که زياد نبوده است، اما با اين حال ميزان واردات آن زياد است و مردم بايد شناخت کافي نسبت به اين مواد مخدر داشته باشند.

سخنگوي ستاد تصريح کرد: متأسفانه از طريق پست خارج از کشور، بذرهاي مواد مخدر در داخل پاکت‌هاي پست گذاشته شده و به داخل کشور فرستاده مي‌شود، ضمن اينکه در فضاي مجازي، اطلاع‌رساني براي کشت آن انجام مي‌شود.

افشار افزود: نگهداري معتادان متجاهر در کشور نسخه شفابخش راه‌حل بيماري اعتياد نيست، بلکه عوامل مختلفي در نابودي اعتياد وجود دارد، اين در حالي است که در بهترين مراکز ترک اعتياد و درمان آن در دنيا سهم موفقيت بين 40 تا 45 درصد است.

وي تصريح کرد: آسيب‌هاي اجتماعي در کف خيابان ايجاد شده و بايد در کف اجتماع رفع شود، لذا بايد با طرح‌هاي محله‌محور و کمک از ان‌جي‌اوها و همچنين مداخلات کاهش آسيب، اين موضوع حل شود.

اين مقام مسئول در ستاد در پاسخ به سؤالي درباره ميزان تعداد زنان در بين معتادان متجاهر در کشور گفت: 10 درصد ميزان تعداد معتادان کشور در سال 90 براساس شيوع‌شناسي زن بوده‌اند، هر چند که در سال 94 اين ميزان مقداري کاهش داشته است، اما در مجموع، تعداد زنان در بين معتادان متجاهر خيلي کمتر از آمار زنان در بين معتادين است.

افشار تأکيد کرد: دو مرکز با ظرفيت 120 نفر ويژه زنان معتاد متجاهر در غرب تهران در نظر گرفته شده است.

وي افزود: 2 واحد درسي دانشگاهي در بين دروس اختيار دانشجويان طبق تفاهم با وزارت علوم قرار گرفته است که برخي دانشگاه‌ها براي آنکه اين موضوع دروس مهم بوده، آن را جزو دروس اختياري ـ اجباري درنظر گرفته‌اند و برخي دانشگاه‌ها الزامي براي آن قائل نشده‌اند.

افشار افزود: طرح جداگانه‌اي در مورد شيوع‌شناسي ميزان کارمندان معتاد در کشور انجام نشده و کارمندان را در طرح عمومي شيوع‌شناسي ديده‌ايم.

سخنگوي ستاد گفت: ميزان موفقيت مراکز درماني با دوره‌هاي يک ماهه و يا برخي از دوره‌هاي سه ماهه بين 10 تا 15 درصد است، ضمن اينکه متأسفانه در برخي کمپ‌هاي غيرقانوني، اتفاقاتي رخ مي‌دهد که منجر به هتک حيثيت روند درمان قانوني معتادين شده است، لذا مردم نبايد به قول‌هاي شفاهي مديران مراکز درماني بسنده کرده و از آنها پروانه بهره‌برداري و پروانه صلاحيت حرفه‌اي که اعتبار داشته باشد را بخواهند.

افشار افزود: پايين آمدن سن اعتياد در کشور را تأييد نمي‌کنم، هر چند که مصاديقي در اين خصوص وجود دارد، اما براساس شيوع‌شناسي صورت‌گرفته، ميانگين سن مصرف‌کنندگان مواد مخدر در کشور بين 21 تا 23 سال است.

وي گفت: در ايران 400 هزار معتاد تحت پوشش متادون‌درماني قرار دارند که متأسفانه بخشي از اين متادون ها از چرخه درمان خارج شده و در برخي مراکز سطح شهر به فروش مي‌رسد.

وي همچنين گفت: صدا و سيما از دستگاه هاي عضو ستاد است و مشارکت آن در مبارزه با مواد مخدر قابل تقدير است. گزارشي كه شبکه خبر پخش کرد نگاه توهين آميز نداشت اما چون بسيار في البداهه و غيرمستقيم بود، نبايد چهره معتادان نمايش داده مي‌شد. اعتراضاتمان را به صورت علمي و مکتوب به مدير شبکه خبر ارسال کرديم و اميدواريم که در برنامه هاي رسانه ملي مورد توجه قرار بگيرد . هر چند درباره ادبيات گزارشگر برنامه هم ابراز تاسف خودمان را اعلام کرديم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم

فیاض فر دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خاتم گفت: با رصد ماموران انتظامی و وصول گزارش کشت خشخاش توسط افرادی با هویت معلوم در یکی از روستا‌های شهرستان یازده هزار بوته خشخاش کشف و معدوم سازی شد.

وی افزود: دستورات قضائی برای ورود به محل و دستگیری متهمان صادر و مقادیر قابل توجهی از گیاه خشخاش به منظور تهیه ماده مخدر تریاک کشف شد. 

او بیان کرد: مبارزه با مواد مخدر و مشروبات الکلی در هر سطح از تولید، توزیع و مصرف، همواره یکی از اولویت‌های اصلی دستگاه قضایی شهرستان بوده است، چنانچه فرد یا افرادی نسبت به کشت مواد مخدر اقدام نمایند یا زمین و مزارع خود را در اختیار افرادی جهت کشت خشخاش یا شاهدانه برای تولید انواع مواد مخدر قرار دهند، ضمن برخورد قانونی با تمام افراد دخیل در این فرآیند، امکان تعقیب قانونی برای مالک زمین محل کشت هم وجود خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کیفیت هوای پایتخت در روز جاری/ تعداد روز‌های پاک از ابتدای سال
  • کیفیت هوای پایتخت در روز جاری/ تعداد روزهای پاک از ابتدای سال
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • از سرگیری عمره‌ دانشجویی از هفته جاری/ دور جدید اعزام به عمره از ابتدای ماه صفر
  • دستگیری دو باند توزيع مواد مخدر در کرمانشاه