Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@08:46:40 GMT

کاهش سن مصرف موادمخدر به کمتر از ۱۲ سال

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۸۲۲۰

مدیر درمانگاه مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران گفت: سن مصرف مواد به کمتر از ۱۲ سال کاهش یافته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از برنا اعتیاد کلمه‌ای ترسناک است که تنها هدف آن، نابودی زندگی یک فرد است؛ اعتیاد تنها مربوط به مصرف مواد مخدر نیست و صورت‌های دیگری دارد، اما شما در این گزارش، تنها درباره مصرف مواد مخدر خواهید خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مواد مخدر به چند دسته تقسیم می‌شود و ما شاهد افزایش انواع مخدر‌های محرک و غیرمحرک در جامعه هستیم؛ موادی که با مصرف هرکدام در بازه زمانی کوتاهی، به پادشاهی رسیده و بالاترین لذت را از آن خواهید برد؛ اما هرچه که زمان می‌گذرد، عادت به این مواد افزایش پیدا کرده و شما را از تخت پادشاهی به پایین کشیده و به سمت ته خط هدایت خواهد کرد.

درباره استفاده از مواد مخدر می‌گویند: یک بار آن زیاد است و هزار بار مصرف آن کم است چراکه این مواد تاثیر خود را روی سیستم عصبی افراد می‌گذارند و در خوشحالی، غم، ناراحتی، سفر و. افراد می‌خواهند که از آن ماده مخدر استفاده کنند؛ امروز شاهد آن هستیم که در بین نوجوانان و جوانان، مصرف مواد مخدر رایج شده و شاهد کاهش سن اعتیاد به کمتر از ۱۲ سال هستیم؛ بنابراین در همین رابطه با یکی از کارشناسان اعتیاد به گفتگو نشستیم تا بررسی کنیم چگونه باید با این آسیب اجتماعی برخورد کرد.

علل مصرف مواد مخدر چیست؟

علیرضا نوروزی، روانپزشک و مدیر درمانگاه مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران، درباره چرایی مصرف مواد مخدر توسط افراد مطرح کرد: افراد مواد مخدر را مصرف می‌کنند تا حال خود را خوب کنند، عده‌ای برای رهایی از درد روانی، جسمی یا روحی خود مواد مصرف می‌کنند، عده‌ای برای اینکه از حالت عادی خود را خارج کنند مواد را مصرف می‌کنند، عده‌ای مصرف می‌کنند تا یک تجربه متفاوتی را تجربه کنند و یا بعضی‌ها نیز مواد مصرف می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: افرادی علت مصرف خود را کنجکاوی ذکر می‌کنند و بعضی‌ها نیز مصرف می‌کنند، چون بقیه نیز آن را مصرف می‌کنند؛ این مسائل دلایلی است که افراد به طور معمول برای مصرف کردن مواد مخدر مطرح می‌کنند.

انواع مواد مخدر

نوروزی درباره انواع مواد مخدر اظهار کرد: یک نوع از این مواد کند کننده هستند و سرعت واکنش‌دهی انسان را کم می‌کنند؛ دسته دیگری از مواد هستند که ضربان قلب و فشار خون را کاهش می‌دهند و سرعت افراد در واکنش دادن به اتفاق‌ها را کاهش می‌دهند؛ موادی نیز به عنوان محرک وجود دارند که در بدن تغییرات دیگری ایجاد می‌کند.

چگونه مصرف مخدر را در بین جوانان کنترل کنیم؟

مدیر درمانگاه مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران در پاسخ به این سوال که چگونه باید مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانان را کنترل کرد گفت: اقدامات ابتدایی که باید در این زمینه انجام بگیرد، این است که با تدوین برنامه‌های رفاهی، فقر را در گام نخست کنترل کنیم؛ اگر دسترسی به حداقل‌های زندگی برای افراد تامین شود از انواع آسیب‌های اجتماعی که از جمله آن‌ها اعتیاد است، جلوگیری می‌شود.

او تصریح کرد: افرادی که از مادران معتاد متولد می‌شوند و در کودکی نیز با اعتیاد روبرو هستند، در نتیجه از مشکلات و استرس‌های شدید برخوردار هستند و رشد عصبی و روانشناختی به صورت سالم در این افراد اتفاق نمی‌افتد؛ زمانی که این افراد به سن نوجوانی و جوانی می‌رسند، ارزش‌های جامعه برای این افراد درونی نمی‌شود در نتیجه با آسیب‌های اجتماعی و رفتار‌های خلاف، مواجه هستند.

علیرضا نوروزی در خصوص اینکه باید برای هر فرزند از قبل برنامه‌ریزی شود، اذعان کرد: فرزندانی که خانواده‌های آن‌ها وضعیت اقتصادی و اجتماعی ضعیفی دارند، باید شناسایی شده و از آن‌ها حمایت اجتماعی کنیم؛ نیاز است تا برای این کودکان برنامه‌های رفاهی، فقر زدایی و عدالت اجتماعی در نظر بگیریم تا کار ما تاثیر پیشگیرانه خود را بگذارد.

وی ادامه داد: بنابراین زمان مناسب برای پیشگیری، قبل از تولد است و اینکه بخواهیم زمان مدرسه به یک فرد بگوییم که مواد مخدر بد است، تاثیرگذاری آن زیاد نیست.

نقش آموزش و پرورش و پلیس چیست؟

این روانپزشک درخصوص آموزش‌های رشد هیجانی در مدارس اظهار کرد: این آموزش‌ها اگر در غالب برنامه‌های درسی به دانش آموزان ارائه شود، می‌تواند اثر پیشگیرانه داشته باشد.

او درباره وظیفه پلیس در ارتباط با این آسیب‌ها تشریح کرد: پلیس در بحث پیشگیری نمی‌تواند کاری را پیش ببرد و تنها در زمینه مقابله کار‌هایی را انجام می‌دهد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک مواد مخدر سن اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرهنگ علی‌اصغر محمدپور گفت: در راستای برخورد با قاچاق، ماموران انتظامی جهرم هنگام گشت‌زنی در جاده ها به یک سواری پراید حامل ۲ سرنشین مشکوک و آن را برای بررسی بیشتر متوقف کردند.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد که سرنشینان اقدام به بلعیدن مواد مخدر کرده‌اند و قصد انتقال آن را به شیراز دارند.

فرمانده انتظامی جهرم با بیان این که پس از انتقال به مقر انتظامی و خروج مواد مخدر از معده قاچاقچیان، در مجموع ۱۵۰ بسته هروئین به وزن یک کیلو و ۱۵۴ گرم کشف شد، گفت: متهمان برای سیر مراحل قانونی روانه دادسرا شدند.

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • دستگیری دو باند توزيع مواد مخدر در کرمانشاه
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید